onsdag 17 december 2008

Skokastande journalisten illa skadad?

Nu verkar det som den "skokastande journalisten", som han verkar ha fått heta i media, inte ens kan komma till rättsalen. Idag skulle han hörts av domare, men domaren fick ta sig till 29-åringens cell för att kunna få träffa honom. Journalistens bror hävdar att detta är på grund av att han blivit misshandlad och att detta skulle leda till "ilska i rättsalen".

Det är väl ändå självklart att det skulle leda till "ilska i rättsalen" om en journalist, som visserligen betett sig lite överilat (för att ta i i underkant), dyker upp helt blåslagen och söndrig. Bara tanken på att det kan vara det som är orsaken borde i mina ögon vara tillräckligt oroväckande och leda till en del ilska. Nu verkar det dessutom som om journalisten har utnämts till hjälte i stora delar av arabvärlden, skriver SvD här. För tredje dagen genomförs nu protester mot hans fängslande, något som inte heller förvånar så värst mycket. Det är ganska självklart att de sluter upp runt någon som satt sig upp emot den starke mannen i väst, som snart förlorar stora delar av sina muskler.

Jag undrar fortfarande hur han kom på idén att kasta sina skor på den amerikanske presidenten, var det något han planerade eller var det ett infall?

Jag skrev om själva skokastningen häromdagen, det återfinns här.

--------------------
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: