onsdag 17 december 2008

Fler hyresrätter i Sthlm

Det är spännande att se någon mitt i dessa krisdagar stå med ett stort leende och samtidigt oerhört nöjd med en affär. Detta gäller för Björn Ljung (fp) som är ordförande för Stockholmshem, skriver DN. Det gäller naturligtvis bostäder och i det här fallet är det ett antal bostadsrätter med inflyttning 2009 som nu blir hyresrätter i Stockholmshems regi.

Det här blir ett sätt att återta ett antal lägenheter till hyresrätter, i jämförelse till alla de som sålts av till ombildning till bostadsrätter under de senaste åren. På det här sättet kommer de att få fram runt 700 hyreslägenheter, något som passar väl in nu köerna till hyresrätter är oerhört långa. SvD skriver att efterfrågan på hyresrätter ökat kraftigt sedan 2005 och att allt dyrare hyror accepteras. Hela 250 000 står i bostadskö i Stockholm idag.

Hur alla de människor ska få plats som vill ha en bostad i Stockholm idag är svårt att förstå. Det byggs, men inte i den takt som människor kräver bostäder. I och med de senaste månadernas kriser ser det dessutom aningen annorlunda ut idag och Stockolmshems köp är ett av följderna av detta.

--------------------
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: