onsdag 17 december 2008

14-åring med 5 cm blyertspenna in i hjärnan

Det är klart att det finns de som är noga och de som är slarviga, det tror jag att alla är överrens om. Det finns också människor som slarvar på fritiden för att vara noga på jobbet. Tyvärr finns det även de som är slarviga på jobbet och i vissa fall kan detta leda till riktiga hemska resultat.

Ett exempel på fullkomlig slarvighet måste vara att en 14-årig pojke som ramlat och fått en blyertspenna genom ögonlocket, med en mamma som uppmärksammar att det gått av en bit, blir hemskickad utan röntgen. Efter återbesök dagen därpå, när pojken hade feber, och röntgen upptäcktes det att blyertspennan gått in fem centimeter i hjärnan. SvD skriver lite mer här.

Sådant ska inte få hända. Det ska inte vara möjligt att detta kan ske i dagens Sverige. Den sjukvård som finns får inte vara så undermålig med så slarviga, eller nonchalanta, läkare. Något så absurt och något så fruktansvärt kan man möjligtvis förvänta sig av de flertal sjukhusserier som går på tv, men att det faktiskt hänt är oerhört. Sådant ska inte få hända.

1 kommentar:

Micke.H sa...

Det finns mycket som händer i sjukvården, följ länken och läs om något riktigt ruggigt som skett inom vården:

http://blogg.passagen.se/mickeh1962/