tisdag 21 oktober 2008

Knivar och ungdomar

Kanske ska vi vara glada att det är knivar som våra ungdomar tar till då de måste ha tag på ett vapen? I Finland verkar det vara lättare att få tag på skjutvapen men här verkar det som om det är kniv och andra stickföremål som gäller. Vad är värst, egentligen? Inte borde det finnas så mycket vapen och i synnerhet vapen som faktiskt används i Sverige idag. Finns de runtomkring oss är det uppenbarligen lättare att ta till dem än om de skulle vara ovanliga. Sannolikheten att din fiende har ett vapen ökar ju och då kanske det är bättre att gå till angrepp först, eller?

Nu är visst en 16-åring och en 18-åring på sannolika skäl anhållna för mord och försök till mord till ett knivdåd i Kista, samt ytterligare två män skäligen misstänkta för mord, 23 och 25 år gamla. Man anar att det kan ha varit en gänguppgörelse, men det låter som spekulationer för att kunna ha något att säga. De inblandade verkar nämligen vara oerhört tystlåtna om vad som hänt.

De två äldre verkar dessutom inte alls förstå varför de är misstänkta. 25-åringens advokat Lars Thoralfson berättar i DN:
"- Jag får på grund av förundersökningssekretess inte säga så mycket, men han nekar till brott och förstår inte riktigt varför polisen har tagit honom, säger Lars Thorolfson.

Nils Uggla som försvarar 23-åringen säger att hans klient förnekar all inblandning. Dessutom berättar han om sin klients förklaring till vad han gjorde vid sjukhuset.

- Det var hans bästa vän som mördats och han kände de två andra som knivskurits. Han och hans kompis (25-åringen, red:s anm) var där för att se hur det var med dem, säger Nils Uggla."

Ja, antingen är det väl dags att Polisen kommer fram till vad det är de ska hitta på för att hålla kvar dem eller också släpps de snart ut igen. Frågan om de är skyldiga eller inte får vi nog troligtvis vänta ett tag på att få svar på. Oskyldig tills bevisad skyldig heter det ju.

[SvD] [SvD] [SvD] [DN] [DN]

Inga kommentarer: