lördag 4 oktober 2008

Dålig tajming

Tänk när man varit inne en hel dag och vädret varit relativt fint hela tiden och framåt eftermiddagen bestämmer man sig för att ta sig ut en sväng... Det är så att man verkligen ser fram emot att få andas lite utomhusluft och röra på sig lite. Solen skiner när man börjar göra sig i ordning och det ser fint ut. Strålande!

Tja, så blir det ju aldrig som man tänkt sig... När mp3-spelaren är fylld med rätt musik, rätt kläder är på och man till slut plockat ordning på soporna som är lika bra att ta med ut... Ja, då har det mulnat på. Hoppfull som man är efter att ha sett fram emot att komma ut så hoppas man på att inget regn kommer. Lagom till att man går ut genom ytterdörren så börjar det regna...

Efter sådär en fyra-fem kvarter så börjar det fullkomligt ösa ner och man tar skydd under ett träd, i brist på annat, för att undslippa det värsta. En halvtimme senare när det fortfarande inte slutat så är man hemma igen, trött på regn även om luften var precis så härlig som man hoppats på.

Gissa då vad som händer när man varit inne i cirka tio minuter? Ja, rätt gissat, regnet försvinner och molnen spricker upp för att återigen visa sol.

Dålig tajming? Jajemän!

Inga kommentarer: