måndag 5 januari 2009

De små svarta krypen är överallt

De där äcklen, de är överallt. Jag förstår inte varifrån de kommit, eftersom de bara dök upp sådär en dag. Jag har inte tagit in något annorlunda i lägenheten, men lik förbenat så dyker de upp: de svarta, flygande monstren. Nu har jag ställt ut tre olika muggar/glas med diverse hopkok som jag hoppas ska ta död på dem. Blomflugorna driver mig till vansinne och med hjälp av följande tre punkter hoppas jag på att de skall dödens dö.

1. koncentrerad saft + några droppar diskmedel i ett snapsglas
2. lika delar vinäger och vatten samt en halv del honung + några droppar diskmedel i en mugg
3. två delar ättika och en del honung + några droppar diskmedel i en annan mugg

Det är inte varje dag jag går och önskar livet ur något så här, men de är så äckliga och de driver mig verkligen till vansinne. Fler tips emottages tacksamt.

Tydligen går det att särskilja ett antal olika typer av små flugor, de svarta är vanliga blomflugor, de gula är bananflugor/fruktflugor och även vita finns tydligen... Jag hittade tipsen på familjeliv.se och prövar alltså alla tre samtidigt. Det är i sådana här fall som husmorstips känns mer aktuella än någonsin - det är knappast så att blomflugorna är någon ny företeelse...

--------------------
Pingat på nyligen.se för intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 kommentar:

Annchen sa...

Jag hade vattenglas med vitvinsvinäger, lite diskmedel... kanske lite citron också för det har jag hört ska va bra. Tändstickor med svavlet upp i blomkrukor mot blomflugor. Jag har i mitt googlande (eller snarare Joels) lärt mig att bananflugor kommer från avloppen där de lägger ägg, så fällor kan fånga men inte ta död på dem. Ska googla lite mer och se om jag kan få bukt med dem.

http://www.familjeliv.se/Forum-5-166/m36326539.html