torsdag 8 januari 2009

Sexköpare fotograferade - bilderna på internet

Alltsedan järnridån föll och gränserna mot Öst öppnades upp har det gått lättare och lättare att fara över gränserna i Europa. Detta var något som snabbt började nyttjas av tyska sexköpare, som tog bilen och åkte över gränsen till Tjeckien. Bara några kilometer över gränsen återfinns de första små byarna och i ett flertal står det fullt med kvinnor längs huvudgatorna.

Nu verkar det som om de har fått nog, i Chomutov blir numera sexköparna fotograferade och bilderna läggs sedan ut på internet. Naturligtvis suddas ansikten och registreringsskyltar ut, men det hindrar nog inte många fruar från att känna igen sina mäns bilar... Bilderna är inte direkt spektakulära, men endast de bilar där det redan klivit in en prostituerad i bilen blir upplagda på hemsidan. Den relativt enkla metoden har blivit en succé - sidan får i snitt 2000 besök i veckan skriver DN.

Tilläggas bör att prostitution är lagligt i Tjeckien, det är däremot inte organiserad prostitution. Detta leder till att alla de män som fotats av polisen får ett brev hem där de ombeds att svara på lite frågor om det varit någon hallick inblandad... Det finns heller inget särskilt "red light district", utan de prostituerade står där det passerar flest människor - på huvudgatan. Detta har till sluts ansetts vara väl stötande då de prostituerade och deras hallickar börjat bli väl aggressiva och påflugna, detta i områden där det även finns skolor och rör sig mycket människor.

Ganska självsagt kommer de flesta sexköparna ifrån de närliggande områdena i Bayern och Sachsen, trots att priserna nu stigit i Tjeckien är det fortfarande billigare än i Tyskland. En bordell i Dubi har däremot redan stängts... I omgivande byar finns det mer intresse för kameraövervakningen, kanske blir det mer regel än undantag i de tjeckiska gränsbyarna i fortsättningen? Här återfinns bilder på bilarna.

Bild.de skriver också om detta (tyska).

--------------------
Pingat på nyligen.se för intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: