onsdag 7 januari 2009

Ingenting fungerar mot monstren!

Jag känner mig lite lagom dum nu när jag har provat tre olika knep för att bli av med de svarta små monstren. Det är inte direkt själva provandet som ger dumhetskänslan, men mer att inget fungerade!

Den enda saken det ledde till var att jag gick omkring i ett lite lagom ättika-vinäger dus. Underligt nog vande man sig ganska omgående vid att ha den lukten omkring sig, värre var det när man varit ute en stund och gick in i ångorna på nytt! Det är lite så att jag undrar vad andra, som inte vet om mitt experiment, tänker då de går in i min lägenhet. Detta hade naturligtvis varit enkelt att ta reda på, men det är inget som jag kommer att tänka på förrän i efterhand. Jag har ju som sagt vant mig vid ångorna...

För några timmar sedan hällde jag ut vinägern, jag tror att det var den som luktade värst/mest. Honungen hade klumpat ihop sig lite och det såg allmänt äckligt ut, så jag är inte direkt förvånad att de där äcklen till blomflugor inte ville sig ner däri. Saften däremot, den luktar riktigt gott och jag tror inte att diskmedelsdoften känns så mycket. Ingen lycka där heller, men den har visst börjat avdunsta så även saften ser äcklig ut vid det här laget. Både saften och ättikan får dock stå kvar ett tag till, jag har som sagt vant mig...

Den där ättikslukten känner jag igen från min barndom, har något vagt minne av att min mor satte ett decilitermått med ättika på någon gryta när det var något särskilt hon kokade. Vad det var i grytan är däremot mer än vad jag minns, lukten av varm ättika känns mer bekant.

Idag har jag "bara" slått ihjäl en fem-sex blomflugor, men även missat två. Jag hoppas att de dör av ångorna, även om tanken var att de skulle dränkas i vätskorna. De är så äckliga, men snäppet värre är bananflugorna. Dem kan man däremot få bort relativt enkelt på kemisk väg, tror jag har något spray i en flaska med blå kork, som är kvar sedan tidigare. Annars fungerar det relativt väl att gå ut med soporna ofta. Tack och lov besvärar mig inga bananflugor, den här gången i alla fall!

När jag har nosat runt lite mer på internet för att hitta mer information om dem upptäckte jag att det som jag alltid kallat för blomflugor egentligen ska kallas för vattenflugor eller sorgmyggor och att blomflugorna är svarta och gula, likt getingar... Här nedan har jag lagt in en bild som jag hittade på ankis coffeebreak - hon har massor av härliga och vackra bilder på de här underliga smådjuren jag alltid trott sett annorlunda ut!


Jag undrar bara hur jag ska lyckas få bort de svarta monstren, för bort - det ska de! Kanske är dags att prova att strö kaffesump i alla krukor, något som tydligen skall fungera... Bra jordförbättring påstås kaffesumpen dessutom vara så det kan vara smidigt att slå två (förhoppningsvis ännu fler) flugor i en smäll!

Här har jag tidigare skrivit om mina experiment för att få bort blomflugorna.

--------------------
Pingat på nyligen.se för intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: