måndag 23 mars 2009

Vårtecken

Det är samma fråga varje år... Vilken dag kan egentligen räknas som den första vårdagen? Vilka vårtecken är "riktiga" och vilka är inbillade? I år har jag flera gånger ropat "vår" och trott på det, varje gång har jag blivit lika besviken när det kommer ett bakslag.

Idag har jag varit och köpt nya blommor. Det om något måste vara ett vårtecken, då man börjar pryda sitt hem med blommor i diverse färger som får lysa upp och ikapp med vårsolen... Problemet blir bara att de där något tristare skapelserna måste flyttas på för att de nya skall få plats och var skall jag då ställa dem? Jag vet ju att de nya inte kommer att vara lika långlivade som alla mina gröna växter, men jag vill ju flytta bort dem nu.

Nu står det i alla fall ännu en St Paulia på min köksbänk, som just nu saknar en ytterkruka. Jag är hyfsat säker på att jag har någon som passar i förrådet, det är bara ett sådant projekt att gå och rota rätt på den. Den rosa begonian lyser dock alldeles utmärkt ifrån sin vita plastkruka på fönsterbrädet.

Det är vår! Hoppas att jag slipper att ta tillbaka det den här gången, snön bör nu vara ett minne blott...

Vanliga vårtecken bör väl ändå vara bleka vinteransikten som sugs som magneter mot solens varma vårstrålar, snödroppar som dyker upp på gräsmattorna, solglasögon som letas fram ur folks lådor, sommarskor som plockas fram och huttrande människor som beger sig hemåt då solen gått ner (det var så mycket varmare då de gick åt andra hållet så de tog på sig alldeles för lite kläder). Vårdagjämninen, omställning till sommartid och fler soltimmar är väl mer praktiska förändringar så här till våren. Påskmust i butikerna, tulpaner i fönstren och mängder av människor med barnvagnar...

Fler vårtecken?

Tidigare inlägg på detta tema:
Ingenting fungerar mot monstren - 2009-01-07
De små svarta krypen är överallt - 2009-01-05

--------------------
Nyligen har andra bloggare tyckt att det varit intressant att skriva om , ,

1 kommentar:

Annchen sa...

Oj. Där sa du nåt. Sitter fortf på skolan och försöker bli färdig med tentan. Solen har gått ned. Jag har kjol och dunväst idag, med en enkel fleecetröja under. Inte helt omöjligt att jag kommer frysa på hemvägen. När jag nu anser att jag får ta mig hemåt. Beror väl på hur mycket sånt här tentaflyktande det blir...