lördag 14 mars 2009

Folkfronten snuvade på kakan

Lite komiskt är det att en grupp socialdemokratiska studenter i Linköping har registrerat namnet "Folkfronten" hos Valmyndigheten så att före detta "Nationalsocialistisk front" och sedermera "Folkfronten" inte kan gå till val under sitt nya namn... Det verkar däremot inte vara något som hindrar dem att gå till val, bara inte under det egna nya namnet. En av initiativtagarna säger enligt DN till Östgöta-Correspondenten att:
"Det finns olika sätt att kämpa mot nazismen. En del slåss med gatstenar. Vi använder byråkratin i stället, säger en av initiativtagarna"
Byråkrati blir ofta beskylld för att vara krånglig och besvärlig samt att arbeta mot gemene man, den här gången verkar de däremot ha fått den att arbeta med dem...

I just Linköping har Folkfronten även arbetat med välgörenhet, där de skänkt kläder till Stadsmissionen. Efter att ha fått frågan av Corren, att de arbetar mycket med att hjälpa invandrare svarar de att det inte är ett stort problem om någon invandrare får värma sig i deras vantar och mössor. Det här var en synnerligen underlig fråga och åtminstone ett betryggande svar. Tydligen arbetar nazistiska organisationer ofta med välgörenhet, men riktat till en viss grupp människor, vilket tydligen föranledde frågan.

Ju fler människor som bryr sig om sin omvärld och människorna som ingår i den, desto bättre. Ibland verkar detta yttra sig på synnerligen underliga sätt, men alla sätt är bra utom de dåliga.

Snodde nazisternas partinamn - DN 2009-03-14
Folkfronten vill skapa folkgemenskap - Corren 2009-01-09
--------------------
Nyligen har andra bloggare tyckt att det varit intressant att skriva om , , , , , ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej! Vi är icke socialdemokrater, och inte heller bara studenter. Socialdemokratin har sedan länge övergivit socialismen, och Göran Persson sade uttryckligen att han inte ville kalla sig socialist.

Vänliga hälsningar,
Folkfronten i Linköping
http://www.föreningenfolkfronten.se/

Anonym sa...

Ytlig välgörenhet är som att tända rökelse vid samhällets smutsiga kloakutlopp/Ellen Key