söndag 15 februari 2009

Korridorsboende för 55+

Underbart! Som tidigare boende på studentkorridor ser jag stora fördelar med att låta människor i angränsande lägenheter få naturliga mötesplatser utanför den egna ytterdörren. Jag har tidigare läst om att det har byggts särskilda boenden för äldre som av olika anledningar behöver aktivitet och socialt umgänge utanför hemmets trygga väggar. Nu skrivs det om det igen och läsningen är ganska trevlig.

Qigong, bridge, stavgång, cykelturer och matlagningskurser är några av de aktiviteter som eldsjälarna Ingrid Olausson, Susann Ekroth och Madelein Månsson har dragit igång i ett 55+ boende på Söder i Stockholm. När de flyttade in i boendet utlovades det aktiviteter, men det var så pass trögstartat så de boende själva fick engagera sig och dra igång aktiviteter.

Eldsjälar finns det alldeles för få av, vardagshjältar som engagerar andra till glädje och aktiviteter. Jag är övertygad om att de som valt detta boende och utnyttjar de olika träffpunkter som har skapats är nöjda med sitt val. Idag så är samhället väldigt uppdelat och gamla bor inte längre med sina barn och barnbarn, vill heller inte störa dessa i vardagen och hamnar därmed lite utanför. Det finns säkert de som tycker det är skönt, men för de som vill ha lite mer ut av livet är detta en fantastisk möjlighet.

Korridorsboende för 40-talisterna, tänk vad underbart att det finns. Så skulle jag vilja bo en dag, hoppas de finns kvar om trettio-fyrtio år...

Ju mer vi är tillsammans - SvD 2009-02-13

--------------------
Pingat på nyligen.se för intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: