måndag 17 augusti 2009

Att betala det man finner maten är värd på restaurang

Bara genom att läsa rubriken "Krogar klarar sig inte när de förlorar alkoholtillstånd" i söndagens DN börjar man ju undra. Detta får mig osökt att tänka på det nyhetsinslag jag såg om en restaurang som låter gästerna betala det de tycker maten är värd. Restaurangen finns i Belgien och baserades på ett kanadensiskt koncept.

Många krogar serverar idag mat till hutlösa priser, för att inte ens tala om drycker. När man reser i andra länder märker man på ett helt annat sätt att de svenska priserna ligger riktigt högt. Hur kommer det sig då att de svenska krogarna ändå behöver just alkohol för att attrahera tillräckligt med kunder? Vari ligger problemet? Det finns säkerligen lika många teorier som det finns krogar, men jag tycker att det är ytterst sorgligt om det enda sättet för restauranger att överleva är att servera alkohol...

--------------------
Nyligen har andra bloggare tyckt att det varit intressant att skriva om , , , ,

Inga kommentarer: