onsdag 19 november 2008

...att hitta blod i trappuppgången

Tänk den stackare som råkade på så pass mycket blod i en trappuppgångLagmansgatan i Umeå så att den larmar polisen... Det måste skapa många ångestfyllda nätter efteråt.

Det går inte att veta vad alla grannar är för några eller vad de håller på med, precis som jag skrev om härom dagen. Det är däremot ett ganska stort hopp mellan att sitta och fundera hemma på kammaren och göra ett faktiskt ingripande. I fall som detta, då det var blod i trappuppgången, är ju fallet glasklart men det finns ju andra mer tveksamma fall... Hur ska man veta och hur ska man göra för att göra rätt i alla lägen? Det går ju inte att gå omkring och vara rädd för allt och alla hela tiden, men emellanåt är det väl berättigat.

Den 25-årige mannen sägs ha blivit dräpt eller mördad, därom fanns visst inget tvivel. Han skulle ha varit vid liv då de fann honom i lägenheten, men avlidit på sjukhuset. Naturligtvis vill polisen inte uttala sig i ett så pass tidigt stadium och tur är väl det. Fruktansvärt vore istället om de inte gavs en chans att ordna rätt på det hela utan att media skulle bubbla ut en massa information som sedan "vittnen" skulle kunna upprepa. Sådant hoppas jag att det aldrig händer, men många gånger undrar man ju vad det är för information som går ut...

Inga kommentarer: