fredag 12 februari 2010

Snöbollen växer.

Det har varit lite spännande att följa den här soppan under dagen. Det som började med att jag läste ett blogginlägg hos Magnus Andersson rullade på med en numera ganska lång Flashbacktråd. Poliserna som i Hornstull stoppade två killar och därefter fick spel på en kille som fotade dem i sin yrkesutövning. Hjulen har snurrat på sedan mitt tidigare inlägg idag och nu är det uppe på förstasidan på SvD. Hos Copyriot kan man läsa om att det tydligen har hållit på ett tag, det här med civilklädda poliser som skall kontrollera att folk inte plankar på SL.

Internets genomslagskraft fascinerar mig ofta och det här är ett solklart exempel på vad den lilla människan kan göra, så länge denne har tillgång till en dator med internetanslutning. Makten ligger inte längre endast hos myndighetsutövare utan har undan för undan flyttats över till gemene man. Nu gäller det bara att vi inte låter det här gå oss ur händerna så att myndigheterna åter tar tillbaka den makt de så länge haft. Jag är rädd att det inte heller kommer att stanna där utan att det kommer att rulla vidare, precis som det gjort under dagen, tills allt vi gör lyssnas på, vi övervakas och loggas, analyseras och innan vi vet ordet av förs över till främmande makt. Dubbeltänk och nyspråk är bara början.
--------------------
Nyligen har andra bloggare tyckt att det varit intressant att skriva om , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Numera är polisen bara ett kriminellt gäng bland andra. Med skurkarna verkar de bundis men oförargligt folk gör bäst i att hålla sig på behörigt avstånd.

Pumlan sa...

Jag tycker att det känns fel att kalla polisen som sådan för ett "kriminellt gäng", men kontrollen av hur de genomför sitt arbete och hur allmänheten uppfattar dem bör de lägga mer krut på!
Någonstans läste jag att man i Ryssland (?) numera är tillåten att ge sig på polisen om de agerar felaktigt mot en, men då naturligtvis får ta de konsekvenser i domstol det skulle kunna resultera i. Det känns avlägset, men klart är att något bör göras... Frågan är vart någonstans man ska börja?