måndag 8 juni 2009

Totalt användarovänliga lagliga tjänster

Idag tänkte jag försöka ge mig på att skaffa mig en ny ringsignal. Sedan tidigare har jag alltid nöjt mig med de ringsignaler som följer med mobilen och inte tänkt så mycket mer på det, men nu tänkte jag slå slag i saken.

Tilläggas bör att jag har Tre som operatör och jag då gick in på 3 Music Store för att leta efter en särskild låt. Jag blev avskräckt redan när jag fick upp den och tänkte att det kanske gick lättare att göra genom att gå in på deras hemsida på datorn.

Till slut lyckades jag få fram vad jag trodde kunde vara rätt låt, men som jag ändå var lite osäker på. 30 kronor ville de ha för den och jag tänkte att det fick det väl vara värt då... Jag valde låten och fick då meddelandet att det skulle skickas ett meddelande till min telefon och jag därifrån skulle få slutföra köpet. I det sms jag fick stod en webadress som jag inte hade den blekaste aning om vad jag skulle göra med...

Efter lite letande fram och tillbaka hade jag lyckats få fram att jag kunde använda webtjänster genom telefonen - så att jag skulle kunna slutföra köpet - men då ville de helt plötsligt att jag skulle välja att antingen påbörja ett abonnemang för 3 kronor om dagen eller betala per mängd...

Hur tänkte de nu?

För att jag skulle kunna få KÖPA ringsignalen var jag alltså tvungen att KÖPA till ännu något! Inte nog med detta, när jag skulle gå bakåt i webläsaren för att se om det fanns någon mer information där så lyckades jag få dem att skicka ännu en länk... Nu hoppas jag bara att de inte har fått för sig att dra några pengar för det där, för jag har ännu inte sett röken av den där ringsignalen.

Hur har de tänkt att få det att överleva om det ska vara så totalt ANVÄNDAROVÄNLIGT att skaffa sig sina ringsignaler genom deras egen butik? Det är inte alls konstigt att folk väljer att hämta diverse media pirat eftersom det är SÅ MYCKET ENKLARE än att göra det på det sätt som företagen tänkt sig...

--------------------
Nyligen har andra bloggare tyckt att det varit intressant att skriva om , ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

Japp, en stor anledning till att ladda ner filmer/spel o.syl är att man slipper idiotiska påfund som kopieringsskydd som gör att man är tvungen att vara uppkopplad till nätet, regionskoder och annat trams.

Köpte för ett tag sedan ett litet spel i den roliga Sam & Max serien. När jag skulle lägga in det i min laptop visar det sig att min facist-ISP inte låter mig kontakta utgivarens server. Ergo, jag kan bara spela de första fem minuternas demo... Minst sagt irriterande.

Pumlan sa...

Ja, det låter ju sannerligen ganska irriterande... Det är verkligen inte det smidigaste när det alltid blir en massa extrakrångel när man ska försöka göra saker på rätt sätt.

Jag har ju i vilket fall lyckats bli vän med Spotify som fungerar nästan utan krångel, men det är väl bara en tidsfråga tills det börjar krångla också!