tisdag 8 september 2009

Av barn får man höra sanningen

Det sägs att man får höra sanningen av barn och det kanske är därför det samlas på barns kommentarer inom nästintill varje ämnesområde. Jag har en kompis som har korta citat utklippta och uppsatta på sin toalettdörr, jag kommer dessutom att tänka på det gamla tv-programmet Lingo med Staffan Ling där spelarnas jobb var att gissa vad det var som barnen beskrev.

Nog för att det inte alltid är lätt att förstå vad det är barn försöker säga, men ibland så säger en mening så mycket mer än vad det säkert var tänkt ifrån barnet självt. Dessa oförargliga kommentarer får åtminstone mig att haja till och stanna upp. Vad sägs om Jeetendras:
"In my life, my dreams are important because if I focus on them I can achieve them. Without dreams I cannot achieve anything"
eller Nargis:
"I have a dream today. One day in our country the men will treat their wives in a good manner and they will not fight with them and they will not hit their children."
eller Saminas:
"My dream is to open a School to teach poor children because poor children also need a place to learn."
Fler citat återfinns här. När jag läser saker som dessa, samt de andra kommentarerna som barnen har fällt så kommer mina tidigare tankar om att åka som volontär tillbaka. På något sätt har de tankarna aldrig försvunnit och trots att det nu gått många år sedan jag letade efter platser, så har jag aldrig riktigt släppt tanken. Den dagen som jag snubblar över den där platsen är jag övertygad om att jag kommer att släppa allt jag har för händer och bara åka. Jag vill så gärna dela med mig av det jag har fått lära mig och se till att några fler barn får möjligheten att drömma.
--------------------
Nyligen har andra bloggare tyckt att det varit intressant att skriva om , ,

2 kommentarer:

Annchen sa...

Du är en fin människa. Kram!

Pumlan sa...

Tack detsamma :)